SMERTER OG SYMPTOMER I FORBINDELSE MED HYPERMOBILITET OG HMS.

At være hypermobil og at have HMS kan være forbundet med mange problemer.

Du kan også være en af de heldige, der ingen problemer har, men ser/oplever de hypermobile led som en fordel. Har du problemer og har du efter 3 mdrs. smerter fået diagnosen HMS er problematikkerne meget individuelle.

Smerterne fylder ofte rigtig meget, tit er der tale om diffuse smerter der flytter sig rundt i kroppen. Det er ganske ” naturligt” at opleve smerten flytte rundt i kroppen. Det kan opleves meget frustrerende og nogle bliver bange, ” hva sker der lige”.

Nogle oplever smerter i brystet og ud i armen, og det kan jo ligne symptomer på en blodprop, men måske er det ”bare” et facetled i ryggen, der er gledet lidt ud og giver de grimme smerter. Nogle reager voldsom på varme/kulde påvirkninger. For nogle kan berøring være ubehageligt, selv et knus kan være forbundet med smerter. Nogle oplever megen træthed, dine muskler er på overarbejde hele tiden.

Nogle har problemer med irritabel tyktarm, forstoppelse/diarre. Ofte opleves smerter efter fysisk aktivitet. Der kan opstå problemer i sexlivet pga. træthed/smerter. Nogle har problemer med at holde ting, taber mange ting. Nogle oplever mange ledskred, hold i ryg ,nakke eller skulder. Nogle oplever at bækkenet eller hoften skrider, knæet går af led, andre får rigtig mange forstuvninger, der tager rigtig lang tid om at heles.